Pekač keramičen 4,5L neglaziran KLC
Proizvajalec: KinekusKoda izdelka: KIN33000017povezava za pošiljanje
keramika, rimski lonec, neglaziran, prostornina 4,5 l,
PEKA
Pred uporabo je treba pekač za 20 minut potopiti v vodo in nato vanj položite hrano. Napolnjen pekač postavimo v hladno pečico, da temperatura postopoma narašča.
Jed se peče v lastnem soku, za pripravo ni potrebna dodana maščoba. Zahvaljujoč postopnemu izhlapevanju vode iz por glinene posode se meso sploh ne izsuši in ostane čudovit sok, poln arome in okusov. Če želite, da je hrana hrustljava, jo lahko pripravite brez pokrova.
ČIŠČENJE
Za čiščenje ne uporabljajte detergentov, saj lahko pridejo v pore pekača. Zato pekač očistite s toplo čisto vodo in nekovinsko žično krtačo. Pustite, da se temeljito posuši in shranite nepokrito.
PEKA
Pred uporabo je treba pekač za 20 minut potopiti v vodo in nato vanj položite hrano. Napolnjen pekač postavimo v hladno pečico, da temperatura postopoma narašča.
Jed se peče v lastnem soku, za pripravo ni potrebna dodana maščoba. Zahvaljujoč postopnemu izhlapevanju vode iz por glinene posode se meso sploh ne izsuši in ostane čudovit sok, poln arome in okusov. Če želite, da je hrana hrustljava, jo lahko pripravite brez pokrova.
ČIŠČENJE
Za čiščenje ne uporabljajte detergentov, saj lahko pridejo v pore pekača. Zato pekač očistite s toplo čisto vodo in nekovinsko žično krtačo. Pustite, da se temeljito posuši in shranite nepokrito.
Rimski lonec
Neglazirana pekač, imenovana tudi rimski lonec ali rimska skleda, je odličen pomočnik pri zdravem pečenju mesa in zelenjave. Pri peki ne potrebujete dodajanja maščobe. Malo bolj zapletena priprava in daljša peka vas bo nagradila z zdravo poslastico. Kako zanjo skrbeti in kako na njej speči, si lahko preberete tukaj.