Preprost recept za skodelico


Potrebujemo:

  • 1 skodelica sladkorja v prahu
  • 3⁄4 skodelice masla, stopljenega
  • 2 skodelici pol grobe moke
  • 1 skodelica mleka
  • 1 cl limonine lupinice
  • 4 jajca
  • 10 kapljic arome vanilije
  • ščepec soli
  • rozine za oči
  • 1 kos vanilijevega sladkorja za okras


Postopek (čas priprave vključno s peko približno 75 minut)

V eni skledi zmešamo vse suhe sestavine – moko s pecilnim praškom in sladkor. Postopoma dodajamo limonino lupinico dobro oprane limone, jajca, maslo, mleko in vanilijevo esenco. Zmes dobro premešamo. Nastane voljno testo, ki ga vlijemo v pomaščen in pomokan model za velikonočne jagenjčke. Jagnjetino pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 50-60 minut, odvisno od vaših izkušenj s pečico.

Po peki model zavijemo v vlažno brisačo in pustimo, da se posuši. Nato jagenjčka obrnemo in okrasimo z vanilijevim sladkorjem in rozinami.


V naši ponudbi lahko najdete model za velikonočnega jagenjčka ali zajčka.

Forma keramická zajac, 1-dielna