Recept za velikonočno jagnjetino
Preprost recept za skodelico
Potrebujemo:
- 1 skodelica sladkorja v prahu
- 3⁄4 skodelice masla, stopljenega
- 2 skodelici pol grobe moke
- 1 skodelica mleka
- 1 cl limonine lupinice
- 4 jajca
- 10 kapljic arome vanilije
- ščepec soli
- rozine za oči
- 1 kos vanilijevega sladkorja za okras
Postopek (čas priprave vključno s peko približno 75 minut)
V eni skledi zmešamo vse suhe sestavine – moko s pecilnim praškom in sladkor. Postopoma dodajamo limonino lupinico dobro oprane limone, jajca, maslo, mleko in vanilijevo esenco. Zmes dobro premešamo. Nastane voljno testo, ki ga vlijemo v pomaščen in pomokan model za velikonočne jagenjčke. Jagnjetino pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 50-60 minut, odvisno od vaših izkušenj s pečico.
Po peki model zavijemo v vlažno brisačo in pustimo, da se posuši. Nato jagenjčka obrnemo in okrasimo z vanilijevim sladkorjem in rozinami.
V naši ponudbi lahko najdete model za velikonočnega jagenjčka ali zajčka.