Kaj potrebujemo:

2 pore
1 majhna čebula
4 stroki česna
6 krompirjev
1,5 l zelenjavne juhe
2 žlici olja
1 lovorjev list
sol in črni poper po okusu
kruh za krutone

Kako narediti:

Por in čebulo očistimo, narežemo in prepražimo na olju. Pražimo toliko časa, da se por zmehča, nato to mešanico zalijemo z juho. Dodamo narezan krompir, stisnjen česen, lovorov list in po okusu začinimo s soljo in poprom.

Ko je krompir kuhan, celotno juho zmiksamo s paličnim mešalnikom. V ponvi ali v pečici na malo olja zlato prepražimo narezan kruh.

Zadarmo Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému chutný, jedlo, misa Fotka z fotobanky

Juho postrežemo s kruhovimi krutoni. Za okras lahko uporabimo malo sesekljanega pora ali peteršilja.

Dober tek