Vsak potrebuje red v gospodinjstvu in ustvarja se z majhnimi aktivnostmi, ki pa jih je treba izvajati in spoštovati. Nekateri vsak dan, drugi enkrat na teden. Tukaj je nekaj nasvetov, kako ne boste znoreli.


Počisti zase

Po vsaki aktivnosti je dobro pogledati čez ramena in počistiti, kar nam je ostalo. Ne da bi stvari naložili na posteljo ali neumnemu hlapcu, da bi košaro zavrgli, ko smo jo šele napolnili ali da bi le skodelico dali v pomivalni stroj – vse bo pomagalo.


In dobro je, da to storite zdaj

Če ne bomo delali takoj, se bodo kupi le še povečale in nabiral se bo nered. Več nereda, težje in dlje se ga znebimo.


Očistimo, preden se posuši

Blatni čevlji, blender ali lonec – vse, kar moramo postrgati ali pustiti namočiti, kar traja dolgo. Če to storimo zdaj, imamo to za sabo in nam bo vzelo manj časa.


Pustimo pralni stroj odprt

Ko pralni stroj konča, je dobro, da pustimo njegova vrata odprta. To bo preprečilo nastanek plesni in nastajanje vonjav. Priporočljivo je, da celotno kopalnico ali pralnico dobro prezračite.


Redno in pogosteje

Najboljši nasvet za konec. Bolj ko se umazanija usede, težje jo je očistiti. So stvari, ki jih malokdo rad počne – čiščenje tuša, umivalnika, stranišča ali celo kuhalne plošče ali pečice. Če pa to počnemo pogosteje preventivno, nam bo vzelo manj časa in truda.