potrebujemo:

1 kg svinjskih src
1 kg svinjskih jezikov
2 sveža svinjska kolena
0,5 kg svinjske kože
8 strokov česna 1 svinjski želodec
po okusu sol in črni mleti poper

pristop:

Vse mesne sestavine skupaj s tremi stroki česna skuhamo v slani vodi do mehkega. Z zgornje membrane odstranimo jezik in ga prerežemo skupaj s srčki in kolenom. Kožo lahko drobno zmeljemo z mlinčkom. Zmešajte skupaj z malo juhe in s preostalim strtim česnom. Po okusu dodamo sol in začimbe.

S to mešanico napolnite opran želodec. Je pa ne napolnimo prav veliko – med kuhanjem se skrči in bi lahko počila. Pri pritisku ne sme biti trda. Zašijemo in kuhamo v čisti vodi približno eno uro.

Na krožnik damo vročo stiskalnico in jo naložimo na vrh ter pustimo stati vsaj 12 ur. To pripravljeno stiskalnico lahko pojemo ali pa pustimo.

Dober tek