Navadne kose se danes redko uporabljajo za košnjo trate. Pogosteje uporabljamo različne vrste kosilnic in trimerjev, bodisi z omrežnim, baterijskim ali bencinskim pogonom. Nekateri izberejo pomočnike živali, na primer ovce.
 
 
Osnovni nasveti za košnjo trate:

  • Preden začnete s košnjo, očistite območje kamnov in drugih majhnih stvari, ki lahko otopejo rezilo kosilnice.
  • Ne razkosajte mokre trate. Mokra pokošena trava težko pride v zbirni koš kosilnice in onesnaži rezilo in podvozje kosilnice.
  • Ohranite konstantno hitrost vožnje. Dosegli boste enakomerno linijo pokošene površine.
  • Zbiralnika ne napolnite preveč. Prenapolnjena košara ne opravlja svoje funkcije in trava pade na trato.
  • Po košnji vedno očistite kosilnico.

Pravi pomočnik
Predstavili vam bomo izbor dveh kosilnic s programom AKU in baterijami zanje.

Kosilnica Worcraft CLM-S40LiB, 2x20V, Li-Ion, 400 mm, 45 lit., brez baterije, brez ogljika

Kosilnica Worcraft CLM-S40LiB je akumulatorska kosilnica, ki združuje prednosti električnih kosilnic. Vir energije sta dve visokokakovostni Li-ion bateriji. Kosilnica deluje pri hitrostih do 3600 vrt/min. Širina reza je 40 cm in višina reza od 25 do 70 mm / 6 stopinj. Akumulatorska kosilnica ima zbirni koš s prostornino 45 litrov. 

Prirezovalnik Worcraft CGT-S20LiST, 24 cm, 20 V Li-ion, plus najlonska glava in silikon

Akumulatorska kosilnica Worcraft CGT-S20LiST je zasnovana za košnjo trave in plevela do višine 125 mm. Prirezovalnik je opremljen s praktičnim teleskopskim ročajem, gumbom za zaklepanje za nastavitev naklona rezalne glave in stikalom. Na voljo je tudi tulec za nastavitev kota ročaja in nastavitev dolžine. Akumulatorski trimer doseže 9000 vrt./min. Za varnost pri košnji skrbijo varnostni in pokrov za košnjo, gumb za zaklepanje in varnostni gumb. Trimer je odlična izbira za košnjo trave, kamor z navadno kosilnico ne pridete. Paket vsebuje tudi najlonsko glavo in silikon.

In kot dodatek nekaj za male pomočnike

Otroška kosilnica Strend Pro, plastična, s čelado, posodo in zvokom

Otroška vrtna kosilnica s čelado bo zagotovo razveselila vsakega otroka. Narejen je iz plastike, na ročaju je lučka za spreminjanje hitrosti. Kosilnica oddaja zagonski zvok, kroglice v bobnu med skakanjem. V paketu sta poleg kosilnice še zaščitna čelada in kanister. Primeren je za otroke od 3 let naprej.