Odvisno od vzdržljivosti

Ne glede na to, ali gre za plastično, papirnato ali bombažno vrečko, bo bolj ekološka, ​​če jo bomo čim bolj uporabljali. Pri papirnatih pa je to problematično, saj je njihova nosilnost majhna, zato jih lahko običajno uporabimo največ enkrat ali dvakrat. Čeprav so iz obnovljivih virov in jih je mogoče reciklirati, njihova proizvodnja zahteva vodo in energijo. Nekoliko bolje je s plastičnimi vrečkami za enkratno uporabo, zato je priporočljivo, da takšno uporabljate čim dlje in jo seveda odvržete na ekološki način.

Bombažne vrečke zdržijo dolgo časa, a…

Čeprav bombažne vrečke prinašajo veliko nakupov in jih je mogoče vedno znova uporabljati, pa tudi njihovo papirnato različico izdajo proces gojenja in proizvodnje. Pri gojenju bombaža se porabi veliko vode, potrebno je veliko obdelovalne zemlje in gnojila. Je pa zagotovo bolj ekološka kot papirnata vrečka.

Večkratna uporaba in ugodna cena

Katero vrečko torej lahko uporabljamo najdlje, ni zahtevna za izdelavo ali draga in jo po uporabi lahko sortiramo med odpadke za nadaljnjo predelavo? Tako je – trdna plastična vrečka, v katero je veliko in jo uporabljamo verjetno neskončno.

Tako je vedno več ekoloških vrečk, ki jih lahko uporabimo večkrat. Zato, ne glede na to, ali gre za bombažne ali plastične vrečke, jih poskušajte ne izgubiti in jih imejte vedno pri roki v avtu ali v torbici.