Mreža je zaradi cenovne dostopnosti v primerni kakovosti in vzdržljivosti dobra izbira pri zavarovanju večjih parcel. Primeren je za ograjo velikih zemljišč, skladišč in industrijskih con, pa tudi za razmejitev vrtov, sadovnjakov in družinskih hiš.
 
Pocinkana mreža je žična mreža s plastjo cinka, pletena v kvadratni obliki. Konci žic so upognjeni na obeh straneh, kar ima prednost glede varnosti in uporabe. So fleksibilni, vendar še vedno dobro držijo obliko. Vendar jih je treba vzdrževati s slikanjem.
 
Mreža, prevlečena s plastiko, je opremljena tudi s plastjo cinka. Vendar je ta plast prekrita tudi s plastjo plastike, ki preprečuje korozijo. Z lahkoto prenese neugodne vremenske razmere, plastika je zaščitena z UV stabilizatorjem pred soncem in na njej zaradi gladke površine zelo težko zadrži umazanijo in zato skoraj ne potrebuje vzdrževanja. Ni pa ga dobro uporabljati v primerih, ko obstaja velika verjetnost mehanskih poškodb plastične plasti – na primer na ptičjih pticarjih.
 
Druga vrsta mreže so vzrejne mreže, ki jih uporabljamo za ograjo ograjenih prostorov, ptic, oborov ali kletk za živali. Za manjše živali uporabljamo predvsem zajčjo mrežo, ki ima majhne oči, da živali ne gredo skozi posamezne oči. Ta mreža se uporablja tudi za zaščito rastlin in drevesnih debel pred ugrizom.
 
Če pa potrebujemo tudi estetski videz ograje, lahko posežemo po drugih vrstah »mrež«. Na trgu je velika izbira, na primer z dizajnom iz bambusa, trave ali protja. Če moramo le povečati motnost, nam bo pomagala zaščitna mreža, ki ima lahko motnost tudi do 90%.
 
Pri gradnji ograje so pomembni tudi drugi dodatki, kot so stebri, vrata in pete. Pri raztezanju mreže boste zagotovo uporabili žico, spenjalnike in sponke, na katere je mogoče olajšati njihovo uporabo, pridobiti klešče za privezovanje.