Potrebujemo:

  • polgroba moka
  • 1 jajce
  • malo soli
  • nekaj vode
  • mleti mak
  • mleti sladkor
  • maslo



Iz moke, jajca in ščepca soli zamesimo testo. Potrebujemo približno 400 g moke, vendar je odvisno od velikosti jajca. Če je testo pretrdo, lahko dodamo vodo, če je premehko, dodamo še moko. Pripravljeno testo razvaljamo v približno 1 milimeter debel list. Prerežemo ga na pol in dele položimo enega na drugega, narežemo na 3-4 centimetrske trakove, ki jih nato zložimo enega na drugega. Zdaj se lotimo rezanja debelejših rezancev. Pazimo, da testa ne pritiskamo, da se rezanci ne sprimejo. Na desko ohlapno razporedimo narezane rezance. Če jih je preveč, jih lahko dobro posušimo in uporabimo kasneje. Rezance skuhamo v vreli vodi do mehkega. Dodamo maslo, mleti mak in sladkor po okusu.


Želimo vam dober okus.