Potrebujemo

4 večji krompirji, 1 žlička soli, 300 g pol grobe moke, 250 g brindze, 200 g slanine.

Pristop

Krompir očistimo in naribamo z ročnim strganjem ali mešalnikom ali mlinčkom z bobnom za drobtine. Ko imamo nariban krompir in vidimo, da vsebuje veliko vode - odvisno od sorte ali če imamo mlad krompir, ga lahko odcedimo, da imamo več krompirjevih cmokov kot moke.

Postopoma dodajamo moko. Testo ima pravo konsistenco, ko imamo v njem vrenje. Če še vedno nismo prepričani, ali je testo redko, lahko poskusimo v vrelo vodo damo par cmokov. Če se ne odprejo in ohranijo obliko, imamo pripravljeno dobro testo.

Slanino narežemo in na majhnem ognju počasi pražimo. Testo skozi cmok potisnemo v vrelo osoljeno vodo. Cmoke med kuhanjem občasno premešamo. Pustite jih kuhati približno 10-15 minut, dokler ne priplavajo na površje.

Kuhane cmoke odcedimo in damo v večjo posodo, kjer jih zmešamo z bryndzo. Če smo testo malo solili, ga lahko zdaj popravimo. Potresemo s slanino in postrežemo.

Dober tek