Filtriranje bazena
 
Če imate večji bazen in želite varčevati z vodo, je priporočljivo pridobiti filtracijo bazena. Na trgu sta običajno na voljo dve vrsti filtracije bazena - kartuša in pesek. Čeprav je pesek kite, ga je dovolj, da ga operemo enkrat na teden, popolna menjava polnila je potrebna vsake 2-3 leta. Kartušna filtracija je primerna za manjše bazene. Ima manjšo moč in ga je treba pogosteje izpirati. Toda njegova prednost je, da je cenejši. Pomemben dejavnik pri nakupu filtra je njegova zmogljivost. Izračunate lahko, kakšno moč potrebujete za določen bazen, tako da njegovo prostornino delite s štiri, da ugotovite, kakšno kubično moč črpalke potrebuje filtracija.
 
Ponjava za pokrivanje
 
Jadro za pokrivanje bazena je tudi odličen pomočnik. Učinkovito preprečuje vstop ostankov, listja in drugih nečistoč v bazen. Ponjava tudi odpravlja rast alg in zmanjšuje količino potrebnih dragih kemikalij ter pomaga ohranjati vodo tople.
 
Podloga za bazen
 
Če kupujete nadzemni bazen, ga je dobro postaviti na blazino. Podloga za bazen odlično ščiti dno bazenske folije pred umazanijo in praskami. Pri nakupu napihljivega bazena je neposredno nenadomestljiv, saj ščiti njegovo dno pred predrtjem od zunaj.
 
Napihljive, žoge za plažo, palčniki za otroke in ostali dodatki
 
V bazenu je pomembna tudi varnost naših malčkov, enostavna rešitev pa so rokavi, ki jim bodo pomagali obdržati. In kako bi bilo na vodi brez malo skandiranja in zabave. Tu bodo pomagali napihljivi, žoge, dihalke ali vodna očala.