Božič je izjemen čas, poln običajev in običajev, v katerih uživajo tako otroci kot odrasli. Otroci komaj čakajo, da pride Božiček. Prvi adventni koledarji so začeli nastajati v 19. stoletju. Otroci so na primer vsak dan do božiča brisali s kredo narisane črte ali lepili na steno novo sliko.

Adventni koledar je nastal iz tako imenovanega Miklavževega koledarja, ki je začel delovati šele 6. decembra. Kasneje se je datum premaknil na prvi dan v mesecu, imenovan božični koledar. Današnje ime je dobil zaradi dejstva, da so nekateri koledarji dejansko vsebovali datume, ki so sovpadali s krščanskim adventnim časom.

Za izumitelja adventnega koledarja štejemo Nemca Gerharda Langa. Kot otrok je od mame prejel 24 bonbonov, pritrjenih na kartonsko škatlo. Vsak adventni dan bi lahko pojedel enega. Idejo je oživil v odrasli dobi. Prvi tiskani koledar, namenjen prodaji, je izšel leta 1908.

V naši ponudbi boste našli svetleči adventni koledar v obliki gugalnega konjička. Ima 24 predalov, v katere lahko odložite malenkosti, bodisi za otroke ali odrasle.