Kakšne kozarce uporabljamo za vino?

Kakšne kozarce uporabljamo za vino?

Rdeče, belo, peneče vino? Katerega boste izbrali na praznovanju ali obisku? In v kakšnem kozarcu vam ga bo gostitelj postregel? Ali pa ste gostitelj in se odločite, v katerega boste natočili? Za različna vina obstajajo različni kozarci. S pravilno obliko kozarca namreč lahko poudarimo aromo, barvo in okus pijače. Visok pecelj za držanje kozarcev preprečuje prenos toplote z roke na pijačo.


Škarje za travo

Škarje za travo

Želite lepo trato? Vrtna kosilnica zanj ni vedno dovolj. Vendar lahko škarje za travo – ročne ali akumulatorske – dosežejo vsak kotiček. So neprecenljivi pomočniki pri urejanju robov, v bližini pločnikov, kamnov ali zidov.


Strend Pro Vrtne škarje, akumulatorske na veje

Strend Pro Vrtne škarje, akumulatorske na veje

Sečnja dreves je v polnem teku. Vendar so dobre škarje za veje uporabne vse leto. Moške roke zmorejo skoraj vsako vejo, ženska pa si lahko pomaga z akumulatorskimi škarjami. Izdelek Strend Pro Vrtne škarje na vejo na baterije so prava rešitev za šibek oprijem ali za veliko rezanja.


Kdaj iti nabirat protja

Kdaj iti nabirat protja

Izdelovanje ali pletenje košar za veliko noč? Obojega brez dobrih in dolgih palic ne gre. Kdaj je pravi čas, da jih postrižemo, da bodo čim bolj prožni in enostavni za delo?


Rez dreves

Rez dreves

Obrezovanje dreves je eno izmed pomembnih opravil na vrtu. Če želimo ohraniti lepo rast in bogat pridelek, jih je treba vsako leto rezati. Za marsikaterega pridelovalca je to velik strah. Vendar nam bodo pomagali trije preprosti koraki.


Pepelnična sreda

Pepelnična sreda

Konča se pustni dan, s pepelnično sredo pa se za kristjane začne obdobje velikega posta. Letos je bil njegov datum objavljen 22. februar 2023. Če boste torej to sredo opazili ljudi s temno liso na čelu, ne skrbite, zjutraj se niso pozabili umiti.


Žajbelj

Žajbelj

Žajbelj je zelišče, ki se uporablja v vsaki kuhinji in vsaki omarici z zdravili. Najdemo jo na marsikaterem vrtu s svojimi škrlatnimi cvetovi in ​​znanim vonjem po listih, ki polepšajo okolico. Pomaga pri bolečinah v sklepih, pa tudi pri prehladu.


Zelišča proti stresu

Zelišča proti stresu

Dandanes se ves čas srečujemo s stresom. V službi, za volanom avtomobila, pogosto pa tudi doma. Na kratek rok ga naše telo in psiha lahko predelata, če pa ji želimo pomagati, si lahko pomagamo tudi s temi zdravilnimi zelišči – kamilico, sivko, navadna melísa. Ta znana zelišča so zelo koristna za boljše obvladovanje stresa.


Mali gurmani

Mali gurmani

Jemo tudi z očmi, in to še stokrat bolj za otroke. Ko naši srčki nočejo jesti, bosta na primer v pomoč krožnik in skleda samo zanje. Iskanje živali pod juho je med jedjo zanimivo in zabavno. V šoli vam bo pri edini malici pomagala lična malica, s katero se lahko pohvalite sošolcem in prijateljem. Obstaja veliko načinov za izboljšanje apetita tudi najbolj domiselnih ljudi.

Naslednji