Vsako meso ni primerno za dolgotrajno skladiščenje in vsako sčasoma izgubi svoj okus in lastnosti.


Govedina


Zarebrnica, pečenka, mali oreh, velik oreh, plečeta, prsi, vrat zdržijo 8-10 mesecev v zamrzovalniku. Rebra in rep je treba obdelati v 6 mesecih. Pazite se drobovine in mletega mesa. Te je treba obdelati v 2 mesecih.


Svinjina


Pečenko, stegno, pleče lahko v zamrzovalniku hranimo 4-8 mesecev. Vrat, trebuh, koleno le 3-5 mesecev. Slanina in brada naj bosta zamrznjena le 2-4 mesece.


Izdelki iz svinjine


Mleto meso, otrobe in klavne kaše je treba hitro predelati in zamrzniti le za 1 do 2 meseca. Kuhano šunko ali domača jetrca lahko na hladnem hranimo približno 2-3 mesece. Najdlje v zamrzovalniku zdržijo sveže salame – približno 4 mesece, klobase pa do 6 mesecev.


Perutnina


Piščanec ostane v zamrzovalniku 6-8 mesecev, raca 4-6 mesecev, gos ne več kot 4 mesece. Najdlje lahko zamrznemo puranje meso – 6 do 8 mesecev.


Divina in prekajene ribe lahko shranite približno 6 mesecev. Ribe, kot so postrv, linj, krap, ščuka, som, pa tudi ribji fileji ne smejo biti shranjeni dlje kot 3 mesece.

Meso naj bo pakirano v embalažo za takojšnjo uporabo, saj ga ne smemo ponovno zamrzniti. Za embalažo je priporočljivo uporabiti plastične vrečke, aluminijaste folije ali posode, namenjene takšnemu shranjevanju, ki so odporne proti zmrzali in ne pokajo.